MAI MULTE DESPRE MIGDAL SI ULEIUL DE MIGDALE

***MIGDALUL(Prunus amygdalus) este originar din Asia.Fructele sale pot fi amare sau dulci,iar dupa aspectul exterior sunt foarte greu de deosebit.Migdalele dulci nu trebuie niciodata confundate cu cele amare,deoarece acestea din urma contin acid cianhidric,substanta deosebit de toxica,care ingerata,poate provoca moartea.

Substante importante continute:ulei,calciu,potasiu,fosfor,magneziu,fier,precum si vitaminele A,B1,B2,B5,B6 si P.

UTILIZARI INTERNE:In general migdalele,sunt fructe destul de greu de digerat, si,de aceea trebuie consumate cu masura,iar persoanele care stiu ca au o sensibilitate crescuta a stomacului este mai bine sa renunte la consumarea lor.

UTILIZARI EXTERNE:Din migdale macinate se pot prepara masti,cataplasme ,sau adaosuri pentru baile de cada.

ULEIUL DE MIGDALE DULCI

(Oleum amygdalae) obtinut din samburii bine copti de migdala,este un ulei cosmetic ideal.Este foarte bine absorbit si tolerat de catre piele,avand un miros neutru.

Uleiul de migdale se preteaza la tratamente de intretinere a oricarui tip de piele.Netezeste ridurile si catifeleaza zonele cu asperitati ale pielii.Ca adaos in diverse creme,comprese si bai de cada,uleiul de migdale infrumuseteaza intregul corp.Parul uscat si agresat de vreme,redevine mladios si-si redobandeste structura normala,in urma impachetarilor cu ulei de migdale.

sursa

Sa fii frumoasa cu produse si remedii naturale

de Magret Siemers

MAI MULTE DESPRE ROZMARIN

            ROZMARINUL(Rosmarinus officinalis)este  atat o planta medicinala,cat si un apreciat condiment.El creste pana la o inaltime de 1,5m,are frunze aciforme,vesnic verzi,si infloreste incepand cu luna aprilie.Datorita mirosului sau puternic aromat,este folosit la prepararea de eau-de -cologne si a altor lotiuni parfumate.

EFECTE:Stimulator,antiseptic,favorizeaza circulatia,calmant al durerilor,astringent.

Domenii de intrebuintare:Bai stimulatoare,tratamente de intretinere a parului de culoare inchisa,calvitie,matreata.

Atentionare:Nu este indicat a se folosi in cazurile de graviditate sau hipertensiune.

Substante importante continute:Uleiuri eterice(borneol ,cineol si camfor),cinarina,tananti,rasina.

Utilizari interne:Larg folosit in gastronomie,rozmarinulfavorizeaza digestia.Are un efect revitalizant,intareste nervii,usureaza circulatia si curata pielea de impuritati.

Utilizari externe:Are actiune antibacteriana,cicatrizanta,favorizeaza circulatia si revitalizeaza intregul organism.Poate fi folosit in tratarea tenului gras cu impuritati precum si a celui imbatranit.Baile de cada,sau baile de picioare cu adaos de rozmarin diminueaza producerea transpiratiei si inlatura mirosurile neplacute.Spalat cu rozmarin,parul gras devine elastic si matasos.In plus,rozmarinul combate matreata.Nu se foloseste in cazul parului cu nuante deschise.

ATENTIONARE:Fiind excitant,nu se recomanda supradozarea sa,cand e folosit in baie si nici consumarea ceaiurilor de rozmarin,seara.Gravidele si persoanele suferinde de rinichi nu au voie sa foloseaca DELOC rozmarin.

sursa

SANATATE CU MIJLOACE NATURALE

de Magret Siemers

%d blogeri au apreciat asta: