MAI MULTE DESPRE CASTANUL SALBATIC

CASTANUL SALBATIC

(Aesculus hippocastanum)

Zona Balcanilor este patria de origine a castanului salbatic,care in timp,s-a raspandit in intreaga Eureopa.Este un copac care creste pana la o inaltime de 25-30 de metri si poate fi usor recunoscut dupa frunzele sale,cu 5-7 foliole si dupa florile albe,dispuse in penicule.Florile pot fi admirate in lunile aprilie si mai.Spre sfarsitul verii,sau la inceputul toamnei,fructele sale verzi,mari si care poarta tepi,se coc,eliberand samanta,respectiv castana,asa cum o cunoastem noi.Pentru tratamentele cosmetice,se folosesc,de cele mai multe ori,semintele de castan,cateodata,insa,si coaja si florile.

Substante importante continute:Tananti,saponina,zaharuri.

UTILIZARI EXTERNE:Avand efecte astringente,antiinflamatorii,de favorizare a circulatiei,extractul de castana se regaseste in multe preparate de tratare a varicelor.Un adaos de castana salbatica in comprese,impachetari si cataplasme,combate cu succes problemele de circulatie venoasa si celulita.

sursa

Sanatate cu mijloace naturale

de Magret Siemers

MAI MULTE DESPRE IAURT

AURTUL

Trebuie sa multumim tarilor din Balcani pentru iaurt,acest produs lactat gustos si hranitor.In general el este facut din  din laptele de vaca,dar el poate fi preparat si din laptele de oaie sau capra.Prin adaugarea de bacterii lactice,laptele se coaguleaza,dobandind un gust acrisor caracteristic.Iaurtul nu este doar un produs de mare valoare intr-o alimentatie rationala si sanatoasa,ci are si efecte benefice si daca este folosit ca produs de intretinere si infrumusetare.

Substante importante continute:Albumina,calciu,potasiu,fosfor,vitamina A,B.

Utilizari interne:Iaurtul este usor digerabil si are un efect pozitiv asupra tractului digestiv.Iaurtul sarac in grasimi,dand senzatia de satietate fara sa ingrase,se recomanda tuturor celor care vor sa-si mentina silueta si greutatea normale,sau chiar sa slabeasca,fara a fi chinuiti continuu de senzatia neplacuta de foame.Consumul regulat de iaurt favorizeaza aspectul placut al pielii,el fiind un adevarat izvor al sanatatii.

Utilizari externe:Compresele si mastile cu iaurt pot fi preparate usor si repede si se recomanda tutruror tipurilor de piele.Folosind,alaturi de iaurt,deverse adaosuri specifice fiecarui tip de piele,efectul acestuia poate fi potentat.In cazul parului gras,spalarile sau impachetarile parului cu iaurt diminueaza secretia de sebum.

-SA FII FRUMOASA CU PRODUSE SI REMEDII NATURALE

de MAGRET SIEMERS

%d blogeri au apreciat asta: