MAI MULTE DESPRE TARATE

TARATELE de grau(Furfur tritici),sunt un reziduu in urma macinarii graului pentru faina.Sunt un produs important in cosmetica naturista.Tarata de grau poate fi procurata din piata sau din magazinele de specialitate.Contine vitamine si substante minerale.

UTILIZARI INTERNE:Adaosul de tarate de grau in preparatele reci favorizeaza digestia,dezintoxica organismul si are un efect pozitiv asupra pielii.

UTILIZARI EXTERNE:Taratele de grau au o actiune antiinflamatoare si curativa.Sunt bine tolerate de orice fel de tip de piele,putand fi folosite ca adaos in apa de spalat,in apa de cada de baie,sau impachetari.De asemenea,taratele curata pielea sensibila,dar au efect si asupra acneei.

****TARATELE DE MIGDALE

In urma obtinerii uleiului de migdale,prin presarea acestora,rezulta un reziduu cunoscut sub denumirea generica si populara de tarate de migdale,care pot fi procurate din farmacii si magazinele de specialitate.

UTILIZARI EXTERNE:Taratele de migdale sunt un produs natural de exceptie,utilizat la curatarea oricarui tip de ten.Cu precadere,insa,sunt indicate pentru tenul gras,sau cel slab irigat.Taratele de migdale pot fi obtinute in casa,din migdale rasnite pana se transforma in pulbere.

sursa

Sanatate  cu mijloace naturale

de Magret Siemers

MAI MULTE DESPRE MIGDAL SI ULEIUL DE MIGDALE

***MIGDALUL(Prunus amygdalus) este originar din Asia.Fructele sale pot fi amare sau dulci,iar dupa aspectul exterior sunt foarte greu de deosebit.Migdalele dulci nu trebuie niciodata confundate cu cele amare,deoarece acestea din urma contin acid cianhidric,substanta deosebit de toxica,care ingerata,poate provoca moartea.

Substante importante continute:ulei,calciu,potasiu,fosfor,magneziu,fier,precum si vitaminele A,B1,B2,B5,B6 si P.

UTILIZARI INTERNE:In general migdalele,sunt fructe destul de greu de digerat, si,de aceea trebuie consumate cu masura,iar persoanele care stiu ca au o sensibilitate crescuta a stomacului este mai bine sa renunte la consumarea lor.

UTILIZARI EXTERNE:Din migdale macinate se pot prepara masti,cataplasme ,sau adaosuri pentru baile de cada.

ULEIUL DE MIGDALE DULCI

(Oleum amygdalae) obtinut din samburii bine copti de migdala,este un ulei cosmetic ideal.Este foarte bine absorbit si tolerat de catre piele,avand un miros neutru.

Uleiul de migdale se preteaza la tratamente de intretinere a oricarui tip de piele.Netezeste ridurile si catifeleaza zonele cu asperitati ale pielii.Ca adaos in diverse creme,comprese si bai de cada,uleiul de migdale infrumuseteaza intregul corp.Parul uscat si agresat de vreme,redevine mladios si-si redobandeste structura normala,in urma impachetarilor cu ulei de migdale.

sursa

Sa fii frumoasa cu produse si remedii naturale

de Magret Siemers

%d blogeri au apreciat asta: