PRIMĂVARA MEA


şi’a desfăcut cosiţele de mult :

s’a luat de mînă cu vîntul şi a împrăştiat miresme îmbătătoare de rose,de regina nopţii,de flori de lamîi şi de lonicera,apoi şi’a aruncat condurii ,şi acum, aleargă desculţă îmbujorată la faţă de să geţile tot mai calde ale soarelui care o trimit repede la întîlnirea cu sora ei,vara.

În geana dimineţii, îşi începe concertul ansamblul păsăresc şi parcă „mai renasc speranţele apuse şi sufletul devine mai senin.”

Iubesc primăvara,sau iubesc cel mai mult acest anotimp, mai bine zis.

Îl simt la firul ierbii.

Doar purtătorul de cuvînt al primăverii  nu se aude pe la mine strigînd „cu-cu,cu-cu”…cred că îl pot auzi cei de prin Valea Iordaniei: „Coockoo-Coockoo”…acolo se opresc peste 1,5 milioane de păsări migratoare care vin din emisfera sudica înainte de a pleca spre alte zări.Regatul iordanian care se află aproape la intersecţia a trei continente are sute de specii de păsări printre care şi  cucu:cuculus canorus,(coockoo.)

Autorii topului mondial al fericirii ,ar trebui ca, înafară de criteriile după care calculează indicele fericirii, să intervevieze subiecţii în anotimpul lor preferat, pentru că fericirea este atît socială cît şi personală.

Dar ştim oare cu adevărat să definim fericirea?

Criteriile după care se calculează indicele fericirii sunt îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea,  venitul,date colectate de la cetăţeni din 156 de state ale lumii ,deci bunăstarea subiectivă…

Cei mai mulţi oameni nu cred că au nevoie de o definiţie formală a fericirii,o simţim în emoţiile noastre pozitive,în bucurie,mulţumire,recunoştinţă.

Unii cred că fericirea înseamnă  entuziasmul de la distracţii maxime cu tot ce implică acestea,alţii gustă cu deliciu pe la festinuri,mai sînt şi cei care se simt fericiţi în natură,care au o relaţie cu natura.Sub cerul senin îţi pui şi alte întrebări despre scopul nostru pe acest pămînt.

Nu trebuie să amestecăm plăcerea trecătoare cu fericirea .Nevoile noastre individuale sînt diferite în funcţie de genetica noastră,de mediul în care am crescut,de mulţimea noastră de experienţe de viaţă.

Eu,mă simt pozitivă primăvara în valurile ei de miresme…

Tu,ce anotimp iubeşti?

Ce te face fericit?

Să fiţi fericiţi,să vă fie senin!

2 comentarii

 1. Hapi said,

  mai 16, 2019 la 17:26

  Magda, draga mea. Ma mai gandesc la tine uneori 🙂 Si la țara ta 🙂

  Hm, mie chiar imi place vara si inceputul toamnei si sfarsitul primăverii. Stii că mereu plecam în țările calde, deh, imi ajunge acum, barza a zis să stau frumos acasă și așa facem.

  Mă face fericita baiatul meu. In masura in care ma si oboseste teribil, de cand ne avem, mie mi-e o frică grozava, mereu, de orice, el e plin de energie, eu aproape 40. Nu spun că nu fac față, ba din contră, la miscare e ok dar vai, cand stai 12 ore cu ochii pe ei să nu puna iar mana in foc pe bune… Uneori uit cum era oare să fiu doar femeie? Adică nu să nu existe el, nuuu nu-mi pot imagina. Ci sa plec pur si simplu 3 zile cu un iubit, sa beau, sa dansez si sa inot 🙂

  Te pup

  • magda said,

   mai 16, 2019 la 21:09

   Să ştii că eu nu am încetat să te citesc,e drept că nu prea las urme…
   Băiatul tău e super ,(şi blond)nu trebuie să’ţi fie teamă,aşa sînt cam toate „bubulinele” pline de energie,cînd mai creşte o să fii şi mai fericită cu el.
   E o dragoste care nu se compară cu nimic…
   Dar tu eşti tînără,sigur că mai vrei să evadezi măcar pentru un înot,ca să nu uiţi.
   Sfîrşitul primăverii aici e vară de’a binelea.
   Mie îmi place vara şi toamna ,dar acelea româneşti…
   În ţările calde ai timp să te mai duci,să sperăm că va fi linişte…
   Să’ţi fie bine!
   Mereu.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: