Miez de toamnă


În cele mai multe regiuni ale micuțului Regat Hashemit,octombrie are un climat plăcut,mai fierbinte în Valea Iordanului și Marea Moartă și de asemenea la Aqaba.( orașul dintre mare și deșert,stațiune la Marea Roșie,punct sudic al Regatului.Golful Aqaba este locul care atrage turiști din lumea întreagă pe plajele sale,renumit pentru toate tipurile de sporturi nautice,destinație perfectă de vacanță pe tot parcursul anului.Pînă acum ,sezonul de tranziție a fost luminos, cu nopți clare,obrazul zilei cald iar ochii toamnei nu au lăcrimat pe aici pe la mine aproape deloc.Mai este timp pînă cînd vor striga copacii și vor pleca frunzele în pribegie,vîntul va săruta apăsat deșertul provocînd furtuni de praf,iar cerul se va umple de nori și atunci te poți îneca în lacrimile unei singure zile în care îți vei piti și gîndurile și te vei simți stingher în tiparele celorlalți.
Deocamdată,timpul este bun pentru weekend-uri în care să ne conectăm la natură chiar dacă ziua s-a mai scurtat cam cu vreo 50 de minute…

4 comentarii

 1. octombrie 21, 2017 la 14:42

  oh si ceaiul ala arabesc il stiu din facultate cand beam cu colegii mei algerieni,iordanieni, libanezi…. bun bun …al carui gust nu l-am mai intalnit in alte „cani”!! frumos ,tomnatic cald inca !!

  • yousef59 said,

   octombrie 21, 2017 la 16:53

   Ceaiul a fost întotdeauna popular și în diaspora arabă,este o parte puternică a tradiției culturale.În deșert se folosesc paharele simple,iar acasă, mai nou, pahare cu toartă …întotdeauna ceaiul se bea din pahar de sticlă și nu din cană,poate de acolo gustul plăcut.Se mai pune deasupra o frunză de mentă sau salvie…la întîlniri,petreceri,sărbători,excursii în deșert, ceaiul este o băutură foarte importantă.
   Ieri ,au fost aproape 30 de grade…
   Gînduri bune!

 2. Ioana Rus said,

  octombrie 23, 2017 la 22:41

  Ce frumoasă toamnă ai acum! La noi se pare c-au început ploile și chiar daca temperaturile rămân plăcute, am înteles că vom avea un anotimp ploios si asta ma limiteaza mult la plimbări.
  Te îmbratisez!

  • yousef59 said,

   octombrie 24, 2017 la 10:05

   Da,încă mai este cald uneori și în luna noiembrie …pămîntul însa, are o nevoie stringentă de apă.
   Să fiți sănătoși(că frumoși am văzut că sînteți) și puternici!
   „După noapte ,vine zi…”
   Gînduri calde de aici!
   : ) X


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: