CÎINELE


eu sint HUSKY
Ne-am cunoscut zilele trecute…
Stăpînul lui, un copil de vreo 13 ani, m-a lăsat să îl pozez şi mi-a spus cîte ceva despre el.E un Husky,lupu se uita la aparatul meu ciudatcopiii spun ca il striga Alex şi răspunde la numele Alex.L-au crescut de pui iar acum le păzeşte casa.Eu l-am strigat LUPUŞOR dar s-a uitat ciudat la mine cu privirea lui albastră metalică.Mi-a plăcut foarte mult de el,chiar l-am mîngîiat şi am întrebat dacă nu mai are vreun neam să îl aduc la mine şi eventual să se viziteze între ei dar nu,nu are. Mi-am amintit de poveştile cu cîini husky,de săniile trase de ei prin imensitatea imperiului alb.usor de convins sa stea la o pozaEra o poveste mai veche de prin 1925,povestea lui Balto ,cîinele care a salvat copiii din Nome din Alaska de epidemia de difterie aducîndu-le serul salvator inhămat la sanie împreună cu alţi cîini husky.Cursa a fost una pe viaţă şi pe moarte întrucît erau temperaturi de -40 de grade şi vînturi grozave care puteau doborî săniile cu cîini cu tot.După şase zile în care omenirea a stat cu sufletul la gură,sania trasă de Balto, Togo şi alţi căini eroi au adus antitoxina salvatoare.Balto a devenit celebru în scurt timp iar admiratorii i-au făcut o statuie din bronz în New York City Central Park ca o recunoaştere a vitejiei lui.După moartea sa ,trupul i-a fost conservat şi pus în Muzeul de Istorie Naturală din Cleveland .Balto mai trăieşte şi azi printr-un desen animat iar pe statuia lui stau scrise:
„Dedicat spiritului neinfricat al ciinilor de sanie care au transportat antitoxina sase sute de mile dincolo de apele inselătoare si viscolele arctice pornind din Nenana si ajungind in zona vitregă din Nome in iarna lui 1925.
Perseverenta,Loialitate,Inteliegenta.”privirea care te face sa-ti fie teama


Whitewolf17UK's channel
P.s
De multă vreme mă gîndesc la un astfel de prieten de nădejde…

7 comentarii

 1. cafeauata said,

  ianuarie 6, 2015 la 22:37

  Cainii din rasa husky ( si Alex, desigur!) sunt deosebiti si doar datorita minunatilor ochi albastri. Balto si tovarasii sai chiar au fost eroi. Ma bucur ca sunt cinstiti asa cum merita!

  • yousef59 said,

   ianuarie 7, 2015 la 00:10

   Un sufleţel din ăsta îţi face viaţa mai veselă ,mai frumoasă.Cred că nu contează să fie un căţel neapărat frumos ci deştept şi oarecum ascultător.

 2. ovi said,

  ianuarie 8, 2015 la 02:20

  arata superb…
  imi amintesc de povestea lui Balto… dar culmea, nu stiu statuia din central park… si parca imi este rusine… tu stii cumva unde este amplasata in imensitatea parcului???

 3. ovi said,

  ianuarie 9, 2015 la 03:30

  mercic dulcic… pentru informatii…
  abia astept sa-l vad…

 4. Aliosa said,

  ianuarie 11, 2015 la 20:38

  Este cel mai inteligent si frumos CAINE ! 🙂
  Iar OCHII sai albastri ca apa marii limpede si curata , te coplesesc când te privesc ! 🙂
  Iubesc CAINII ! 🙂
  in urma cu ceva vreme, vecinul meu indoctrinat de pedelisti, mi-a intins un tabel ca sa semnez pentru EUTANASIEREA cainilor si l-am REFUZAT chiar daca stiam ca se va supara tare rau pe mine ! 😦
  Cainele este prietenul OMULUI si trebuie tratat ca atare ! 🙂
  Felicitari pentru postare, Magda ! 🙂
  Aliosa.

  • yousef59 said,

   ianuarie 11, 2015 la 21:27

   Nu ştiu dacă e „cel mai” dar mi-a plăcut foarte tare.Şi eu iubesc mult cîinii,acolo la noi acasă cîinele întotdeauna a avut locul şi importanţa lui.
   Mulţumiri!
   Numai bine!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: