Mihaela C.P. fata cu gradina minunata, mi-a trimis un premiu pe care l-a primit si ea la randul sau…
Ii multumesc pentru ca s-a gandit la mine …
Dar am fost curioasa sa vad care este povestea acestui premiu Lobster …ca de altfel, homarul ca „delicatesa culinara”( gatit de viu )nu l-am dorit niciodata pe farfuria mea…clesti,picioare multe…de fapt nu le am cu crustaceele,cu fructele de mare…chestie de gusturi.
Am o amintire cu niste” picioare de broscute”care ne-au fost servite in Bulgaria…eram un grup de elevi…mi s-a facut rau…unii le-au gasit apetisante…or fi fost cunoscatori, insa eu dupa intamplarea aceea aveam cosmaruri cu puisorii de balta…
Dupa niste cautari in lung si-n lat am dat de o urma …cred ca premiul The Lobster Award l-a inventat un blogger pe nume Victor …pentru incurajarea celor care scriu,viziteaza,comenteaza alte bloguri…
Vad ca regula e sa dai mai departe si sa anunti…asa ca eu ii dau premiul tot unei fete…ca la ea pe blog se zambeste mult …
Hapi. River_woman si poate mai descalceste ea ce e cu premiul care intre timp cred ca a facut ocolul pamantului…virtual.
Hapi. River_woman said,
martie 21, 2012 la 01:10
Ooo, multumesc , sarumana, o sa il gatesc maine de dimineata si o sa-l mananc cu mustar. Arata gretos. Pardon delicios……..
Imi amintesc ca am mancat cu mare elan puisorii de balta si am ramas placut impresionata. Carnea seamana cu cea de pui – e foarte frageda, se topeste in gura daca broscoii sunt bine pregatiti. Vorbesc serios
Raci nu prea imi place sa gasesc pe masa, in pat sau mai stiu eu pe unde imi odihnesc fundul
Scoici -le mananc cu paste dar sa fie bine prajite
Daca iau hahaleru asta mic macar o melodie sa-ti las, ceva de somnic…….
Hapi. River_woman said,
martie 21, 2012 la 01:12
http://www.youtube.com/watch?v=1u6bi3Bw1X4 ce bleaga sunt . Ora e de vina…….
yousef59 said,
martie 21, 2012 la 01:16
Multumesc frumos de melodie!
Chiar trebuie sa ma culc intr-un pat de copil…am intarziat pe calculator si fiul meu a adormit in locul meu…
Nu-l mai mut…
Hapi. River_woman said,
martie 21, 2012 la 16:35
Deci te-am nimerit cu melodia. Sper c-ai avut destul loc si confort
Ultima data cand m-.am culcat intr-un pat de copil m-am trezit la 3 sa ii fac ceai ca tusea 🙂
yousef59 said,
martie 21, 2012 la 18:25
Se poate dormi in patul acela doar ca nu prea te poti intoarce in voie :)nu e patut de copil mic…
Da,melodia este frumoasa…o fredonez primavara!
Aliosa said,
martie 21, 2012 la 08:30
@ Magda,
Bună dimineața !
Incitant și apetisant PREMIUL pus la bătaie !!!
Poftă bună cui îl merită !
Cât despre alte crustacee, fructe de mare, scoici, melci și chiar pui de baltă, numai cuvinte de laudă celor care pot să le mănânce .
Legat de mine, din 2001 și până acum, am fost de mai multe ori în ITALIA la fată, ginere, nepoțel ,cuscri și alte rude.
La prima ieșire la un local select în FIRENZE cu ginerele italian, știind dintr-o discuție anterioară
că „ nu mă dau în vânt ” după DELICATESELE enumerate mai sus, a comandat parcă să-mi facă în ciudă, paste cu sos și scoici, salată de fructe de mare și …..„ mușchi de pui de baltă ” iar eu să fiu în rând cu lumea, am tăcut și am mâncat….
Dar, sincer, mi-au plăcut !
Și-apoi, totul a venit de la sine culminând cu participarea mea directă la adunat de melci …..
Iar ca final, dă-mi voie să-ți reamintesc că, NIMIC NU SE COMPARĂ
cu un grătar ROMÂNESC de ceafă de porc asortată cu o porție dublă de cartofi prăjiți, salată verde și vreo șase mici cu muștar iute , stropiți din belșug cu un vin de casă ……
O zi minunată !
Alioșa.
yousef59 said,
martie 21, 2012 la 09:29
Dintre toate cele enumerate, mi-e dor de mici…exista si pe aici ceva asemanator dar nimic nu se compara cu micii romanesti cu mustar 🙂
O zi cu soare!
Mihaela C.P. said,
martie 21, 2012 la 21:44
Eu sunt curioasa si imi place sa incerc atunci cand plec in excursii si mancaruri specifice altor locuri .Am mancat si pui de balta , melci, calamar, caracatita si consider ca sunt buni atunci cand sunt preparati de cunoscatori. Spun asta pentru ca am incercat si acasa sa prepar fructe de mare si au iesit atat de ”bune”, incat le-am dat gainilor sa le manance . Sunt insa si alimente de care nu m-as atinge in veci, cum sunt pisica, cainele preparat (am vazut la tv in Cambodgia isi mancau cainele din curte), gandaci, majoritatea mancaruri exotice intalnite (sper ca din ce in ce mai rar) in bucatariile asiatice .
yousef59 said,
martie 22, 2012 la 09:22
Si mie imi place sa vad locuri exotice dar fara sa mananc tot felul de ciudatenii care pentru oamenii locului respectiv sunt comestibile…pentru altii insa provoaca repulsie…depinde cum vede fiecare „trufandaua”…nu sunt atrasa de astfel de mancaruri 🙂