Joi mi-a trimis sora mea poza cu placintele facute de ea…abia azi am framantat pentru a face si eu…vineri ,era vineri,sambata n-am avut tot ce-mi trebuia si uite asa m-a apucat luni.Am facut un aluat elastic bun cu tot ce am avut prin casa,lapte,oua un gram de unt esente etc…nu am cantarit nimic,asa la ochi…acum astept sa creasca.Branza nu este romaneasca asa cum a avut sora mea…ei,fiind la jumatatea distantei, i-a trimis mama mea direct de la sursa,de la Joiana…eu sunt deja in alt continent asa ca mi-am facut rost de o branza asemanatoare…sper sa iasa, ii pun esente,stafide sa fie bune…copiii mei sunt topiti dupa placinte romanesti pe care dau toate baclavalele locale…
Am treaba acolo in bucatarie si cu gogonelee de vreau sa le pun la murat;am citit ca ele contin solanina si ca nu sunt bune de mancat…consortului nu-i pasa de aceasta substanta…a zis ca traim timpuri in care trebuie sa ne ghidam mai mult pe experienta si mai putin pe testele specialistilor care pana la urma ne vor spune ca nu mai trebuie sa mancam nimic(deci muraturi pe barba lui)…ca si de usturoi au zis nu stiu ce…daca solanina isi va face de cap pe aici, am sa dau de veste ca sa nu va mai apropiati de gogonele murate…unii fac dulceata din ele…sau daca v-au facut rau gogonelele si treceti intamplator pe aici sa-mi spuneti va rog si mie ce si cum…
Mihaela C.P. said,
octombrie 31, 2011 la 16:22
Iarna fara muraturi nu e iarna. Doar n-o sa mancati salate de cruditati ca vara? 🙂
Branzoaicele , ori placinte cum le zici tu, seamana foarte bine cu cele pe care le facea bunica mea si de care n-am mai mancat de cand nu a mai fost ea sa faca . Sunt convinsa ca ti-au iesit delicioase. Nici eu nu m-as uita la alte…prajituri sau baclavale, daca as avea de ales intre ele si asa ceva ca in poza ta. Pofta cred ca a fost sau este buna.Sa va fie de bine!
yousef59 said,
octombrie 31, 2011 la 17:42
Multumesc frumos!au iesit bune placintele…de regula le fac cu branza de oi, „poale-n brau”, dar nu am avut si asa au iesit ele”branzoaice”…bune,ca le fac cu tot dragul…cat despre muraturi de fapt eu nu prea pot manca dar cei din jurul meu consuma tot felul de muraturi.Sigur e ceva cu substanta aia dar … 🙂
Camelia said,
octombrie 31, 2011 la 21:47
Mama pune gogonele la murat de o viaţă; e drept că nu mă omor după ele, dar fratele şi cumnata mea sunt sub vraja lor…nu li s-a întâmplat vreodată ceva şi nici nu am auzit să i se fi tras cuiva de la acea substanţă despre care aud întâia dată. Dulceaţă am mâncat odată, fără să ştiu despre ce era vorba…aidoma s-a petrecut şi cu cea din coajă de lubeniţă…şi pot să îţi spun că aş mai repeta experienţa de s-ar mai ivi vreun borcan prin casă, căpătat de la o mătuşă mare maestră în tot soiul de improvizaţii; experimentează; este o creatoare în bucătărie…din te miri ce, îţi încropeşte un regal culinar. Este este făptaşa, prin urmare, dar se pare că anul acesta ne va sări rândul la dulceţuri bizare…astfel le consider.
Plăcintele tale cred că au fost savuroase şi cred că nu au avut prea mult timp să se odihnească în farfurie; pe aici le spunem brânzoaice şi le pudrăm cu zahăr.
yousef59 said,
octombrie 31, 2011 la 22:56
Da,niciodata nu raman pe a doua zi cu toate ca fac doua tavi de la aragaz,adica 24 de placinte…si eu le pudrez,sora mea cred ca uitase…socrul meu ,om de 80 de ani ,cand i-am spus povestea muraturilor s-a uitat parca crucis la mine…ca si cum m-ar fi avertizat ca umbla pe internet stiri ciudate in legatura cu leguminoasele de care el are grija de o viata…ardei gras ,gogonele ,cartofi si vinete cele acuzate cum ca ar avea solanina aia …dar cel mai mult supararea era de muraturi…aici chiar ca sunt artisti …tot felul de muraturi combinate…nelipsite iarna …Sper sa nu ne dam duhul din pricina aia… 🙂
Bob said,
noiembrie 1, 2011 la 17:29
Acuma cand eu sint la regim 😉
Yummmmmmyyyyyyyyyyyyyyyy
As manca si pietre la cuptor daca ar avea nitel sos si branza rasa deasupra 🙂
yousef59 said,
noiembrie 1, 2011 la 18:09
Data viitoare cand faci pauza :)ce ti-e si cu regiumul asta!
Hapi. River_woman said,
noiembrie 1, 2011 la 22:17
Ce bine arata branzoaicele…..
Placinte -bunica le facea coapte in ulei,ne placeau tare mult, nu stiam pe atunci ca nu e sanatos sa mananci prajeli.
Ei, da are dreptate consortul tau cu gogonelele, azi maine o sa-i spui ca falafelul e toxic si o sa treceti pe raw vegan :))
Placinte, branzoici, ce bune sunt dimineata cu lapte , dar din acela de Joiana!
yousef59 said,
noiembrie 1, 2011 la 22:50
Stii,noi nu mancam falafel,din cauza de bolile noastre…mie nu mi-a placut niciodata insa copiii mai cer uneori…cat despre raw vegan doar morcovi dati pe razatoare cu miere…Joiana sta frumos in poza de pe cutia de lapte 🙂
Hapi. River_woman said,
noiembrie 2, 2011 la 16:27
Morcovi cu miere? Suna bine. Ai mai putea adauga nuci prajite si migdale
Tocmai mi-ai dat o idee pentru diseara……….
yousef59 said,
noiembrie 2, 2011 la 17:25
Poate ca ar iesi ceva,nu mi-a trecut prin minte…ma gandeam ca alunele,nucile ,migdalele au ulei…
Camelia said,
noiembrie 1, 2011 la 23:01
Magda, ţi-ar fi ieşi oricum plăcintele; brânză-nebrânză, Joiană-neJoiană…doar le-ai umplut cu dragoste, nu?
yousef59 said,
noiembrie 1, 2011 la 23:06
Sincer da…le fac cu multa dragoste…uneori vad mainile mamei mele alaturi de ale mele…ea le facea minunat…si sunt fericita ca le plac la copii. 🙂
Camelia said,
noiembrie 1, 2011 la 23:27
„uneori vad mainile mamei mele alaturi de ale mele”…Cu ce gând duios ai mângâiat o amintire…
yousef59 said,
noiembrie 1, 2011 la 23:41
Cand esti departe de ei asa se intampla ,sau de la o anumita varsta…sau nu toti simt asa, nu stiu.
buceginatura2000 said,
noiembrie 2, 2011 la 16:37
Intru pe aici sa comentez un subiect preferat, mult indragit, fara prajituri, placinte, sunt ca fara apa, aer :)))
Deci sunt prieten bun si cu branzoaicele cand sunt calde, dulci in interior, cu stafide multe, si cu o pudra de peste ele…dar intre acestea si baclavalele eu as alege astfel…pe toate 🙂
Daca le faci tu clar ca sunt foarte bune 🙂
yousef59 said,
noiembrie 2, 2011 la 17:21
Nu stiu daca e atat de sanatos sa consumam dulciuri,eu, nu chiar multe, dar copiii si tatal lor fac adevarata „curatenie”…si nici nu se prind caloriile de ei…pe cand de mine :(…de aceea se „bat „numai ei pe baclavale… 🙂
Retete gustoase said,
martie 14, 2013 la 00:28
Retete gustoase…
[…]PLACINTE | mai multe…despre…[…]…