Au aparut strugurii!…i-am asteptat…fructele mele preferate sunt merele si strugurii…aici se gasesc struguri verzi,rosii,negri,galbeni…am si citit despre ei:
-In compozitia strugurilor se regasesc vitamine cum ar fi A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D si P, saruri minerale, fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom. Datorita acestei compozitii bazate pe importante vitamine si minerale, strugurii sunt un aliment extreme de valoros.
-Mustul poate fi folosit in curele de slabire, odata cu eliminarea kilogramelor nedorite eliminandu-se din organism si toxinele. Daca se doreste obtinerea unor rezultate foarte bune in cure de dezintoxicare se recomanda consumarea a minimum un litru de must proaspat pe zi. De asemenea, mustul este recomandat si celor care depun activitati intelectuale intense…
****consultati un medic inainte de a va aventura in cura de slabire cu struguri…***
. -Magneziul care se regaseste in aceste fructe previne aparitia cancerului. Curele cu struguri reduc riscul de cancer pulmonar si favorizeaza stagnarea si chiar micsorarea tumorilor existente.
-buni pentru inima
-scad tensiunea arteriala
******
Nu stiu daca tot ce se scrie despre fructe e valabil pentru toata lumea…ramane ca ,strugurii sunt gustosi,ne plac ,si pana tarziu in toamna ii putem consuma…in piata, in acest moment ,sunt destul de scumpi, urmeaza insa ca pretul lor sa scada…sa fie accesibili tuturor…ai nostri din gradina le mai trebuie vreo doua saptamani sa se coaca…strugurii pe care i-am primit sunt din zona Marii Moarte unde este mai cald decat aici…
George Secareanu said,
iulie 31, 2011 la 12:33
Si mie imi plac foarte mult strugurii negri, cu bobul tare si zemos, musai sa fie din Romania, Dobrogea de preferinta!
yousef59 said,
iulie 31, 2011 la 12:43
Nu pot sa am si astfel de pretentii…doar daca ma prinde timpul strugurilor acolo 😀
Camelia said,
iulie 31, 2011 la 13:08
Ador strugurii; nu cred că m-aş sătura vreodată de ei…şi acum zâmbesc pentru că mi-am amintit o aniversare a prietenei mele care s-a petrecut dimpreună cu un tort cu frişcă şi fructe răsfăţate în alcool – cam prea mult dezmăţ bahic pe bietele de ele, am zis atunci, pentru că din câteva boabe aurii devorate cu nesaţ am simţit o oareşice stare de toropeală…glumesc…nici acum nu am uitat acel deliciu desfătător pentru papilele gustative…
yousef59 said,
iulie 31, 2011 la 13:32
Sunt sigura ca strugurii plac la multa lume…eu, mai fac must,decorez prajituri…nu au egal… :))
Camelia said,
iulie 31, 2011 la 13:45
Mustul am înţeles că e musai să fie însoţit de nuci, împreunare de gust…Mulţi o spun. Mie îmi place însă neacompaniat.
yousef59 said,
iulie 31, 2011 la 13:52
Cred ca mustul se serveste cum ii place omului…nu am incercat cu nuci prajite…cred ca e gustos…
Hapi. River_woman said,
iulie 31, 2011 la 22:37
Yousef, mustul nu imi place in mod deosebit dar mi-am amintit de socata………Voi aveti soc acolo?
Sper sa nu se inteleaga altceva ca n/am folosit virgulite dar nici nu trebuie soc / acel suc
http://www.formula-as.ro/2008/819/medicina-naturii-44/florile-de-soc-9600
yousef59 said,
august 1, 2011 la 09:28
Socul nu creste pe aici….dar socata o stiu,e foarte buna…aveam soc acolo acasa ,mama mea ne facea mereu… 😀