DESPRE NASTUREL


NASTURELUL(Nasturtium-officinalis),planta medicinala care creste intre 10 si 80cm inaltime,poate fi gasit pe marginea oricarui parau,lac,izvor sau rapa.Cu toate ca nasturelul este cultivat in scopuri comerciale,deci provine din culturi controlate,el poate fi cultivat si in propria gradina,daca se tine seama ca are nevoie de un sol bogat in umiditate.Atat frunzele,cat si lastarii trebuie folositi cat mai proaspeti posibil.

ATENTIONARE:Consumul de nasturel salbatic poate inbolnavi in cazul in care planta nu a fost suficient spalata.De aceea este recomandabil sa folosim numai nasturelul de cultura.

Substante importante continute:Glicozide,ulei eteric,calciu,potasiu,fosfor,magneziu,cupru,fier,iod,vitaminele A,B2,C.

UTILIZARI INTERNE:Substantele vitale continute in aceasta planta medicinala purifica sangele si activeaza metabolismul.Nasturelul,folosit in intretinerea tenului si a pielii,face ca aceasta sa-si recapete aspectul curat,lipsit de iritatii.

ATENTIONARE:Pe perioada graviditatii,sau in cazul unei maladii tiroidiene,nasturelul nu va fi folosit decat cu avizul medicului.O supradozare poate duce la tulburari renale.

UTILIZARI EXTERNE:Sucul sau decoctul de nasturel au un efect pozitiv asupra circulatiei sanguine.Folosite sub forma de apa de fata,comprese,masaje,ele au un efect asupra pielii obosite si vestede.De aceea,sunt intrebuintate in tratamentul ridurilor,al petelor pe ten ,precum si al pistruilor.

sursa

Sa fii frumoasa cu produse si remedii naturale

de Magret Siemers

6 comentarii

 1. iulie 27, 2011 la 17:08

  Face parte dintr-o grupa de plante care contin mirosinaza, o substanta care opreste expansiunea tumorala, este folosita de fapt si in producerea medicamentelor. Asadar are si efecte anticancerigene nasturelul tau 🙂
  Dar nu ma prea pricep la plantele medicinale, de fapt atata ca as face diferenta dintre el si o ciuperca dar e o adevarata arta sa le cunosti, culegi, prepari………..

 2. yousef59 said,

  iulie 27, 2011 la 17:39

  Si ce e mic poate fi valoros… 🙂

 3. iulie 28, 2011 la 10:06

  Am trecut de multe ori pe langa el, in special prin zonele umede si umbroase. Mi s-a parut a fi o floricica frumoasa, nu am stiut pana acum ce valoroasa poate fi.

 4. yousef59 said,

  iulie 28, 2011 la 10:53

  Natura ,minunata si darnica!

 5. biagrig said,

  octombrie 31, 2014 la 12:24

  Năsturelul este cunoscut drept” măcriș de baltă”, „năsturaș” sau „creson de apă”, se înrudește cu ridichea, se procură din flora spontană, fiind utilizată ca plantă, aliment și condiment. Lăstarii tineri, precum și frunzele năsturelului, se recoltează primăvara în lunile martie – mai, în această perioadă se poate face o cură de „năsturel”care se consumă numai proaspete sub formă de salată sau suc, planta nu se poate păstra prin conservare. Năsturelul are gust plăcut, aromat și ușor picant. În tratamente naturiste, se folosește doar planta verde, proaspătă, deoarece prin uscare substanțele active se distrug.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: