ORASUL INTERZIS-FORBIDDEN CITY,din China este vizitat anual de 10 000 000-15 000 000 de oameni unii dintre ei fiind din China altii din cele 4 puncte cardinale ale lumii.Palatul muzeu care timp de 500 de ani a fost interzis omului de rand,este considerat o minune lucrata de mana omului…la inceputul sec.XVlea de catre al treilea imparat Ming,Yongle,ramanand peste timp una din uimitoarele capodopere arhitecturale ale lumii…Orasul interzis este situat in centrul capitalei Chinei,Beijing…se spune ca structura orasului a fost conceputa intr-un vis de tutorele lui Yongle,un calugar vizionar.
Orasul Interzis este cel mai bine pastrat palat imperial din China cu cea mai veche structura .
Arhitectura splendida a Orasului Interzis reprezinta esenta si punctul culminant al tradiei chineze in realizarea arhitecturala.
Distinctii
In 1961 Orasul Interzis a fost listat ca una dintre cele mai importante monumente istorice cu conservare speciala de catre guvernul central chinez si, în 1987, a fost nominalizat ca Patrimoniu Cultural Mondial de catre UNESCO. Palace Museum este o adevarata comoara a culturii chineze si o relicva istorica.
Este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante cinci palate din lume (celelalte patru sunt Palatul de la Versailles, în Franta, Palatul Buckingham din Marea Britanie, Casa Alba în SUA si cladirea de la Kremlin în Rusia).
Istorie
Orasul Interzis, situat în inima de la Beijing, a fost casa la 24 de împarati din dinastiile Ming (1368-1644) si Qing (1644-1911) . Constructia s-a încheiat în 1420. In antichitate, împaratul a pretins ca este fiul Cerului, si, prin urmare, si puterea suprema a Raiului a fost revarsata asupra lui. Un astfel de loc divin a fost cu siguranta interzis la oamenii obisnuiti si de aceea Orasul Interzis este numit astfel. Initial a fost numit Zijin Cheng (” Orasul Purpuriu Interzis”), în China este numit Gugong / Vechiul Palat”.
Caracteristici
Orasul Interzis acopera o suprafata de aproximativ 72 de hectare ,are 90 de palate si curti, 980 cladiri si 8704 camere. Pentru a reprezenta puterea suprema a împaratului dat de la Dumnezeu, si locul unde a trait fiind centrul lumii, toate portile, palatul si alte structuri ale Orasului Interzis au fost aranjate în jurul axei de sud-nord centrale de la Beijing.
Pentru securitate ,Orasul Interzis este închis de un mare zid ,inalt de 10 metri cu o circumferinta totala de 3,430 m. La fiecare colt al Orasului Interzis, acolo se afla un turn de veghe magnific, care a fost foarte bine pazit in trecut. In jurul orasului exista un sant ca prima linie de aparare.Prin personalitatea lui,Orasul Interzis interzice,dar nu mai este interzis…
trad
*******
Ma gandeam ca si noi avem atatea lucruri minunate care trebuie sa le vedem…am vazut niste materiale video in care chinezii sunt nespus de mandri de tara lor si de inaintasii lor…chiar o turista chineza a spus ca pentru ea Orasul Interzis este un loc sfant pe care il viziteaza anual…cred ca de aia ajunge China cea „mai cea”…oricum eu cred ca Romania are altfel de frumuseti in fata carora deasemenea poti ramane uimit…
ELENA said,
iulie 18, 2011 la 07:47
Intesesantă idee!
Mulțumesc de vizită și
semnul lăsat la mine pe
blog,aș fi încântată să te
am în lista mea de persoane interesate.
Aici la tine văd că este puțin mai greu
și nu prea mă descurc cu PC!
O săptămână plină de bucuri!
yousef59 said,
iulie 18, 2011 la 10:05
Multumesc!Tot binele si tie!
cafeauata said,
iulie 18, 2011 la 15:13
Mi-ar face mare placere sa vad Palatul, toata China chiar, dar sansele sunt minime (poate doar daca vor construi si la noi ceva).
Avem, cum sa nu avem, o gramada de locuri si lucruri din care altii ar stii sa faca mina de aur pentru turism. Si, ce daca le avem? Stii cum se spune: „Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune in traista” – ni se potriveste perfect!
yousef59 said,
iulie 18, 2011 la 15:55
Poate ca si despre frumusetile noastre romanesti se spun aceleasi lucruri de catre altii care doresc sa le vada…pe aici pe unde traiesc eu ,celor care le-am aratat imagini ,au spus ca Romania e unica…e superba si cu oameni frumosi…dar una e de la distanta,nu?…si alta…