CATAPLASMA DE CURMALE PENTRU APA LA GENUNCHI


Curmalul ,este un palmier din regiunile subtropicale ale globului.Fructele sale au un mare continut de zahar natural ,sunt recomandate ca energizante in perioadele de convalescenta.Mai putin se stie ca aceste fructe in zona asiatica sunt folosite ca si cataplasme pentru apa de la genunchi.(Se stie ca in articulatiile genunchiului din cauza mai multor factori se formeaza un lichid care poarta denumirea de „apa la genunchi.)Inainte de a ajunge la operatie se incearca si impachetarile cu varza…Aici oamenii fac cataplasme din curmale;se cauta curmale mai moi se pun in tigaie pe foc,  se amesteca pana cand devin o pasta(se scot samburii,dar exista si curmale fara samburi care se folosesc la prajituri) ,se lasa sa se raceasca ,se adauga ulei de masline prin framantare si se pun pe bandaj in jurul genunchilor ,seara si se lasa toata noaptea.Se repeta pana cand pasta se desprinde singura de genunchi fara sa mai fie lipicioasa.Atunci se considera ca si-a facut efectul…

3 comentarii

  1. aprilie 6, 2011 la 17:16

    Sincer, mereu am fost speriat de chestia asta cu apa la genunchi 🙂
    Acum vreo 2 ani ma durea intens in zona genunchiului, nu stiam ce este apa la genunchi, cred ca de teama dupa un timp nu ma m-ai durut 🙂 Oricum nici nu stiu de ce ma durea, bine ca a trecut…

    • yousef59 said,

      aprilie 6, 2011 la 17:37

      Poate nu era chiar „apa la genunchi”,ci o durere de alta natura…si da,bine ca a trecut!

  2. iulie 10, 2012 la 12:10

    Fantastic Sites…

    […]this is absolutely fantastic, added your site to my list[…]…


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: