URZICA SI EFECTELE EI POZITIVE…


RZICA(Urtica dioica,Urtica urens)este o planta foarte raspandita si  ca rar se intampla ca,intr-o plimbare,cineva sa nu resimta efectele ei negative-arsuri,usturimi-de cele mai multe ori se uita efectele ei pozitive.Atat din radacina,cat si din restul plantei se extrag substante active pretioase,folosite in special in prepararea produselor de intretinere si de cosmetica.

Substante importante continute:Acid formic,acetilcolina,clorofila,histamina,acid silicilic,fier,potasiu,mangan,vitamina A si C.

Utilizari interne:Ceaiul de urzica are efect depurativ si diuretic,intarind in acelasi timp,firul de par,unghiile si structura pielii.Datorita calitatii sale de curatire a sangelui,urzica este indicata in curele depurative de primavara.

Utilizari externe:Urzica are actiune dezinfectanta,astringenta si favorizanta a circulatiei.In acelasi timp,poate fi extrem de eficace,in tratarea parului gras,a matretii si a calvitiei.In cazul unui ten gras si cu multe impuritati,spalaturile si compresele cu urzica pot influenta si corecta aspectul acestuia.

ATENTIONARE:Urzica nu se va folosi pentru ingrijirea si tratarea parului blond,deoarece poate sa afecteze nuanta de culoare.

sursa

SA FII FRUMOASA CU PRODUSE SI REMEDII NATURALE

de Magret Siemers

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.