BACLAVA


Baclava de casa…-se face o foaie de baza din faina,apa,ulei,1/2 de lingurita de sare,1lingurita de otet.

-se framanta o coca potrivit de moale pentru ca sa se intinda usor cu mainile-se lucreaza repede ca sa nu se rupa foaia care trebuie sa fie subtire

-se lasa sa se zvante putin si se stropeste cu unt

-pentru umplutura :350 g de nuci pisate,coaja de lamaie,vanilie

-pentru sirop:zahar,100g miere de albine,1l de apa,coaja de lamaie,vanilie

-se intinde foaia ,se pune umplutura si se ruleaza incet

-se taie cu un cutit bine ascutit  bucati dreptunghiulare se pune pe deasupra cate o jumatate de aluna din loc in loc si se pune la cuptor

-cand baclavaua este coapta,se toarna peste ea siropul,nu chiar fierbinte,dupa care se lasa sa se raceasca si se poate servi.

Este usor de facut,este cam dulce ,dar copiii o apreciaza …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: