Mai multe despre pielea normala…


PIELEA NORMALA

INGRIJIREA TENULUI

Pielea normala nu necesita proceduri de intretinere complicate.Dimineata si seara,se va spala fata cu un sapun neutru si se va clati cu multa apa,sau cu apa in care s-a adaugat o infuzie de plante.

Inainte de spalare,sau pentru inlaturarea machiajului,sau chiar si in cazul intolerantei la sapun,este bine sa se foloseasca o lotiune de curatire.Dupa spalare,pielea va fi stimulata cu o apa de fata.La intervale regulate,sau in cazul aparitiei unor impuritati,se recomanda baile de aburi.Cremele si lotiunile,folosite pentru protectia tenului,nu trebuie sa fie prea grase.Cataplasmele,compresele,mastile,favorizeaza mentinerea mai indelungata a tewnului sanatos.

LOTIUNI DE CURATIRE A TENULUI

*Se amesteca parti egale din suc de capsuni,ulei de migdale si lapte.Se pastreaza la rece,se agita puternic inaintea fiecarei noiu intrebuintari si trebuie consumat in decurs de cateva zile.

*Se amesteca parti egale de suc de castravete si lapte si se adauga un strop de suc de lamaie.Se prepara zilnic.

*Se amesteca o ceasca de zara cu o lingurita de suc de lamaie si una de miere.

*Se transforma in piure,cu ajutorul mixerului,o jumatate de castravete,cu putina apa,dupa care se adauga 1-2 linguri de ulei vegetal.

*50ml de apa de trandafiri,25ml de ulei de migdale si o lingurita de miere se amesteca cu 20g de migdale decojite si pulverizate.

*100ml de lapte,30oml de ulei de floarea soarelui sau ulei din germeni de grau si 4-6 picaturi de ulei de lavanda,se amesteca bine intr-un flacon de sticla,se tine la rece si se consuma repede.

*Se topesc 10g de ceara de albine in 50ml de ulei de migdale,la bain-Marie.Se incalzesc 50mlde apa distilata si se adauga cerii de albine cu uleiul de migdale,dupa ce le-am luat de pe foc.Se amesteca continuu,pana ce compozitia se racoreste si devine cremoasa.Se pot adauga si pana la 6picaturi de ulei eteric(lavanda,iasomie,muscata sau musetel)

INFUZII DILUATE DE PLANTE,FOLOSITE LA CLATIREA TENULUI

*2-3 linguri de flori de nalba de padure se pun intr-un sfert de litru de apa rece ,se lasa sa dea in clocot.Apoi se ia de pe foc,se lasa 5 minute si se strecoara.

*1lingura de flori de musetel se opareste cu 1/4litru de apa clocotita,se lasa sa se infuzeze 10minute,dupa care se strecoara.

*2linguri de petale de trandafir se oparesc cu 1/4litru de apa clocotita.Se lasa sa se infuzeze 10minute,dupa care se strecoara.

*1lingura de flori de lavanda se opareste cu 1/4litru de apa,se lasa sa se infuzeze 10-15 minute,dupa care se strecoara.

*1-2 linguri de flori de galbenele se oparesc cu 1/4litru de apa clocotita,se lasa sa se infuzeze 10 minute,dupa care se strecoara.

APE DE FATA

*10flori uscate de galbenele se introduc in 100ml de alcool(70grade) si se lasa la macerat timp de 10-14 zile.Apoi se strecoara si se amesteca cu 200ml apa distilata sau apa de trandafiri.Se foloseste pentru improspatarea tenului,dupa ce acesta a fost bine curatat.

*2linguri de petale uscate de trandafiri se infuzeaza cu o cana de apa clocotita,iar dupa 30de minute se strewcoara.Se adauga 2lingurite de otet de mere si 1lingurita de miere.

*20g de petale de trandafiri,uscate,se lasa la macerat timp de 10-14 zile,in 250ml de vin alb,Apoi se strecoara si se amesteca cu 1/8litru de apa distilata.

*2lingurite de otet de mere si o lingurita de miere se dizolva intr-un pahar de apa minerala.

Pentru improspatarea tenului,se poate folosi si sucul de castraveti sau cel de morcovi sau chiar cele doua impreuna.

Sucul de mar se potriveste oricarui ten.

Sanatate cu mijloace naturale/Magret Siemers

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: