Intreaga parte aeriana a acestei cereale poate fi folosita in beneficiul corpului omenesc.De obicei,boabele se prelucreaza sub forma de fulgi,tarate sau faina.In comertul de specialitate,insa ,se gasesc si boabe intregi.Atat boabele,cat si paiele de ovaz contin multe substante curative pentru piele.Substantele importante continute sunt:Saponina,proteina,grasimi(multa lecitina),amidon,calciu,potasiu,magneziu,fier,fosfor,siliciu,si vitamineleB1,B2 E.
Utilizari interne:Atat fulgii ,cat si tarata de ovaz intaresc parul,unghiile,contribuind la o buna stare de sanatate a pielii.In cazuri de stres si de surmenaj,ovazul are un efect liniustitor si fortifica nervii.
Utilizari externe:Faina de ovaz,folosita sub forma de masca sau de comprese,este un bun agent de curatire a pielii cu impuritati si a tenului gras.Pentru tratamentele de intretinere a tenului uscat,se recomanda masti si comprese cu fulgi de ovaz.Atat faina de ovaz,cat si paiele sunt un adjuvant important in baile menite sa trateze pielea afectata de impuritati,ca si diferite boli ale pielii.
-Sa fii frumoasa cu produse si remedii naturale-Magret Siemers-
***PAINEA din ovaz si secara:
-reduce colesterolul rau
-stimuleaza pancreasul mai putin
-in tratarea cancerului de colon
-pentru bolile cardiovasculare
-reducerea nivelului de zahar
-in tratamentul de diabet tip.2
In paralel cu medicatia antidiabetica se face dieta cu paine de ovaz si secara
-in aceasta perioada de dieta nu se consuma carne rosie
-inainte de mese se consuma mere
-se manaca putin si des
arakelian said,
mai 12, 2012 la 15:23
trebuie sa comentez putin replica ta: cu stimuleaza pancreasul.
Din contra, stimuleaza mai putin pancreasul.
Ovazul are un indice glicemic mai redus, mai exact se asimileaza incet, iar necesarul de insulina este mai scazut, ne-solicitand mult pancreasul. Toate astea sunt minunate pt el,si de aceea e recomandat (dar cu moderatie) pt diabetici (ca inlocuitor de faina de grau).
Un diabetic are obligatoriu schimbata alimentatia – ea e cauza bolii, si tot in ea e solutia. Asa ca, as putea zice ca orz/ovaz in consum moderat (si complet eliminat faina de grau) sunt garantia sanatatii.
yousef59 said,
mai 12, 2012 la 21:38
Daca am gresit…corectam imediat…si multumesc frumos!
Am un diabetic in familie…i s-au recomandat fulgi de ovaz,faina si tarate de ovaz…chiar si ceai de ovaz…ce sa zic?
alta zona,alti doctori scoliti prin midle east…
arakelian said,
mai 12, 2012 la 21:40
conteaza enorm profilul alimentar al zonei.
De ex. in romania se consuma cantitati mari de cartof, paste, faina alba (piine, sosuri etc) – toate astea fiind surse de glicemii.
In functie de nivelul de diabet, regimul poate avea efecte fantastice.
yousef59 said,
mai 12, 2012 la 22:18
Chiar m-am apucat de citit despre asta…
http://www.diabetessisters.org/expertadvice/askourcde/1295-where-can-i-find-a-diet-sheet
convietuire said,
mai 13, 2012 la 18:57
bune sfaturi…
multumim 🙂
yousef59 said,
mai 14, 2012 la 08:42
Sa avem grija de noi!… 🙂
pemeriksaan HbA1c said,
august 22, 2012 la 06:07
pemeriksaan HbA1c…
[…]Despre ovaz… « mai multe…despre…[…]…